Nuffnang

Borang Pesanan


Name:




Email Address:




Phone No.




Address




List of Order




Delivery Method

Pos Laju

Pos Parcel (minima 1 kg)


Payment Via

Maybank 153104117530 (Rosmaliza Mohammad)

CIMB 7608370955 (Rosmaliza Mohammad)


Payment Will Be Made

After Receive Confirmation

In 24 Hours

I'm not a Serious Buyer


Please Reply My Order Via

Email (I'll Check Frequently)

SMS



Create a web form here

Sabtu, 8 November 2014

GARLIC TABLET

Garlic Tablet - Mudah, Murah Dan Efektif



Hai-O Garlic Tablet mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, pada masa yang sama menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan, serta mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih. Bawang putih mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya. Ia amat berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL) dan menurunkan kolesterol tidak baik (LDL) serta mengurangkan trigliserida. Hai-O Garlic tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.

RAMUAN UTAMA
Bawang Putih




KEBERKESANAN
Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
Hanya 4 biji sehari
Diperbuat daripada pati Bawang Putih yang bermutu tinggi.
Tiada Bau Bawang Putih & Rasa Pedas
Membantu mengeluarkan angin dalam badan / melawaskan sistem penghadaman
Tidak mendatangkan kepedihan kepada mukosa gastrik serta mudah diserap oleh usus kecil.


KEPENTINGAN GARLIC PADA TUBUH BADAN :
Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak sapearmint.
Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitif, sinus, arlegik, asthma, selesema, dan hepatitis.
Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.
Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan.
Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh badan tanpa kita sedari
➮  Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid, dan kelikatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengandungi sebatian selenium + germanium + acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.
MengelakkanOderma iaitu air terkumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki. 
Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema, dan resdung (sinus)
Bagi yang mempunyai deabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan merangsang hati untuk mengawal gula dalam darah.
Mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada:
Kerongkong & telinga (throat & ear infection)
Perut memulas (stomach upset)
Cirit-birit (Diarrhea)
Brokitis
Luka-luka (infected wounds)
Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing


Dua kali sehari, 2 biji setiap kali, diambil dengan air suam.
Diambil sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur malam
Sesuai diambil oleh semua golongan kecuali kanak-kanak yang berumur 3 tahun ke bawah
Sangat digalakkan untuk ibu mengandung untuk menguatkan daya imunisasi dan stamina.
 
SOAL JAWAB GARLIC TABLET

Apakah kesan bawang putih?
Bawang putih kaya dengan nutrien, komponennya berfungsi untuk membantu menyelaras insulin, menurunkan lemak darah, melambatkan proses penuaan, mencegah artritis, membasmi kuman dan melegakan keradangan dan mencegah mutasi sel.

Adakah mulut berbau selepas mengambil Hai-O Garlic?
Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih untuk menyingkirkan rasa tajam dan baunya yang tidak menyenangkan. Maka mulut tidak akan berbau selepas mengambilnya.

Jika bawang putih ditambah dalam lauk seharian, adakah kita perlu mengambil lagi Hai-O Garlic?
Sebahagian besar nutrisi bawang putih telah dirosakkan selepas bawang putih dimasak dalam suhu tinggi. Namun, Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, dapat mengekalkan nutrisi bawang putih dan lebih sihat untuk badan.

Adakah nilai nutrisi bawang putih lebih tinggi jika ia dimakan terus?
Jika bawang putih dimakan terus, ia perlu dihiris dan terdedah kepada udara kira-kira 15 minit supaya ia dapat bergabung dengan oksigen untuk menghasilkan allicin. Kemudian ia perlu dikunyah dengan seragam demi memastikan nilai nutrisi bawang putih dapat berfungsi sepenuhnya. Namun, rasa bawang putih yang tajam dan meninggalkan bau busuk dalam mulut, dan menyebabkan kebanyakan orang tidak dapat menerimanya.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garlic?
Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil, sementara kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas pula perlu mengurangkan saiz pengambilan kepada separuh. Nilai nutrisi bawang putih adalah tinggi, dapat menguatkan daya keimunan dan stamina bagi ibu mengandung. Jika ibu mengandung mempunyai tanda keguguran atau sering menghadapi masalah keguguran, terutamanya mereka yang bersusuk badan panas, adalah dicadangkan supaya mengelakkan makanan pedas seperti bawang putih dan cili.

TESTIMONI








 HARGA 1 BOTOL 80 BIJI
1 BOTOL RM31.60 (SM) RM32.60 (SS)
+ KOS POS RM6 (SM) RM9 (SS)


1 kotak KOPI + 1 botol GARLIC
RM64 (SM) RM69 (SS)


Nak daftar keahlian?
Nak order?
sms/whatsupp GARLIC ke 017-9795214
EMAIL :ummi_aisy82@yahoo.com

Rabu, 5 November 2014

REEVO MINUMAN MALT COKLAT



Minuman Coklat Berkhasiat Untuk Seisi Keluarga

Masih pening mencari minuman Malt Coklat yang sedap dan berkhasiat untuk yang tersayang? Masih tercari minuman koko yang terbaik untuk menggantikan jenama popular?

Dapatkan CHOCOLATE MALT DRINK REEVO keluaran BUMIPUTRA yang sarat dengan khasiat dan kebaikan ekstra malt serta koko yang lazat.

Minuman Malt coklat ReeVo pra bercampur malt & coklat, ia adalah sangat lazat & kaya dengan khasiat Koko & malt. Rasanya sangat sedap, mewah dengan coklat, teksturnya halus...dan lemak berkrim. Kepada yang nak sangat minum air bercoklat tapi dah lama tinggalkan Mr.Mxxx, Reevo adalah pilihan yang terbaik. ReeVo sangat sesuai untuk diminum pada bila-bila masa sama ada  PANAS, SEJUK atau AIS BLENDED.

Mempunyai khasiat protein dan karbohidrat dalam setiap cawan, selain dapat menghilangkan dahaga.

3 PEK PILIHAN
ReeVo datang dalam 3 jenis packaging: 
1. Pek 3 dalam 1 (15sachetx30g) 
2. Pek Family (900gm) 
3. Pek Business (2kg) 





REEVO Chocolate Malt Drink
3 IN 1 30G x 15 Sachet 
RM 14.50



 REEVO Chocolate Malt Drink 
 Family Pack 900gram 
RM 15.00

REEVO Chocolate Malt Drink 
 Bisness Pack 2 KG 
RM 30.00
note * Harga Jualan tidak termasuk postage.


KENAPA MESTI PILIH REEVO
Mengandungi serbuk coklat malt, lazat & kaya dengan koko & khasiat malt.

Sesuai untuk diminum pada bilia-bila masa sama ada dihidang panas, sejuk atau dikisar dengan ais.

Kandungan nutrisi dengan saiz hidangan 100g memberi 474 kcal tenaga, 74.7g karbohidrat, 4.6g protein dan 14.4g lemak.

Keluaran syarikat bumiputera iaitu Ryverra Chocolate & Confectionary Sdn Bhd di Pandan indah, Kuala Lumpur.

'Jom dapatkan Reevo Coklat Malt drink keluaran Bumiputera yg sarat dengan khasiat & kebaikan ekstrak malt serta koko yang lazat. 

Minum panas boleh, ditambah ais boleh, dibuat 'Ice Blended' juga enak.

Boleh juga mencuba dgn tambah sedikit kopi, susu segar, ais kiub dan kisar. Nahh! Reevo Mocha Ice Blended sudah siap dihidang'.

Sedap..dah cuba sekali..pasti nak lagi..sedap diminum ketika panas, sejuk malah ais blended lagi sedap..xpercaya??..mai cuba 1 pack dulu..

Alhamdulillah. 
Mudah2an serasi hendaknya.



RESEPI 
Reevo Chocolate Milkshake

Bahan2
2 cawan ais krim vanilla
6 sudu besar susu
4 sudu besar Reevo

Cara-caranya
1. Masukkan semua dalam blender yg telah disejukkan terlebih dahulu (bg memastikan milkshake tak cepat cair).
2. Blend semua hingga adunan sebati & licin dalam 30saat.
3. Letak dlm gelas & hidangkan sejuk2 kpd anak2. 

RESEPI 2
ReeVo Muffin

Bahan:
1 3/4 cwn - tepung naik sendiri
1/2 cwn gula merah
1 cwn ReeVo
100g mellted butter
1 cwn buttermilk
2 biji telur
1/4 cwn cornflake hancur
1/4 cwn Reevo untuk topping

Cara-caranya
1. Campurkan tepung naik sendiri, gula merah dan ReeVo dalam satu mangkuk. kacau rata.
2. Campurkan mentega cair, buttermilk dan telur. kacau rata.
3. Campurkan semua bahan basah dan kering. Jangan overmix.
4. masukkan adunan ke dalam cup muffin.
5. Campurkan cornflakes hancur dan ReeVo ekstra dan tabur atas muffin.

TESTIMONI




☏ sms/whatsupp REEVO : 017-9795214/012-7354859

Cash On Delivery :
Taman Sri Kluang 017-9795214/012-7354859

Selasa, 4 November 2014

KOPI MINERAL

Kopi Mineral Garam Buluh

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

RAMUAN UTAMA:
Kopi Robusta, Garam Buluh

KEISTIMEWAAN KOPI MINERAL GARAM BULUH
Kopi ni memang special & lain dari yang lain kerana:
 TANPA GULA 
 sangat sesuai untuk yang ada DIABETIS dan DARAH TINGGI
 KURANG KAFFEIN
 sesuai untuk ANAK2 & mereka yang ada MIGRAINE
 TANPA BAHAN PENGAWET
 sesuai untuk SEMUA GOLONGAN termasuk ANAK2 YG SEDANG BELAJAR
 TANPA KOLESTROL
 Mengandungi GARAM BULUH
 Kaya BAHAN MINERAL & elemen mikro yang baik untuk KESIHATAN



KHASIAT GARAM BULUH antaranya ialah :
 Seimbangkan tekanan darah
 Neutral dan singkirkan toksin
 Hilangkan asid dalam badan
 Tingkatkan sistem pertahanan badan
 Bersifat anti oksidan & mampu melawan Cancer
 Mengubati masalah Athma
 Mencegah Migraine
 Cegah dan pulihkan Gastrik
 Cegah Osteoporosis
 Sesuai untuk semua peringkat umur
➮ Mengelakkan dari mendapat penyakit seperti GOUT, KEPUTIHAN dan DARAH TINGGI
➮ Kandungan garam buluh meningkatkan kadar NUTRISI dalam kopi dan banyak lagi ...


KEBAIKAN MINUM KOPI MINERAL :
Garam buluh memang sangat bagus untuk kesihatan, customer2 Cina yang selalu makan/minum garam buluh untuk bagi panjang umur (kesihatan meningkat). Kebanyakan dari kita (termasuk saya) memang tak boleh nak minum terus garam buluh ni, mak aiii sebab rasa dan baunya kurang menyenangkan… tapii.. kalau dah terpaksa untuk berubat, ahh telan saja demi kesihatan…sebab itulah garam buluh yang terdapat dalam kopi mineral membuat kopi ini sangat “special!!! dan sedap!!!!!! “

Garam buluh bersifat sangat beralkali..(ingat : air zam zam di Mekah sangat tinggi alkali +-14 pH nya, Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hamba2Nya) jadi ia akan meneutralkan asid yang berlebihan dalam badan kita (perut lapar/pedih ulu hati). Memulakan tugasan di pagi hari dengan secawan kopi mineral + 2 keping biskut ini akan membuat badan lebih segar dan bertenaga, rasa kenyang je sehingga tengahari..sampaikan kekadang terskip waktu lunch atau makan dalam kuantiti yang sedikit.. pastu minum petang sekali… so dinner takyah ambil banyak…Lagi satu ianya membantu juga untuk senang nak membuang, perut lega!!

Sesuai even untuk pesakit kencing manis, juga yang pregnant, atau ibu2 yang breastfeeding, dalam pantang, ianya tiada kafein dan yang best lagi sebab mengandungi garam buluh yang sangat berkhasiat untuk menurunkan tekanan darah, menurunkan kadar gula, menurunkan kadar kolesterol dan bykkkk lg....so inilah kopi pilihan untuk seisi keluarga..!!! Sel2 badan kita buat ‘kerja’ secara optimum dalam keadaan yang beralkali, jadi sel2 yang dah tak berapa optimum buat kerja akan aktif balik…sebab tu la ada testimoni minum kopi mineral seminggu (2X sehari)..yang kencing manis reduce sugar level dari 11 kepada 7, pesakit diabetis sangat dilarang minum kopi 3 in 1!! Tapi dengan kopi ini… insyaAllah.. apapun semuanya dengan izin Allah.. pastu kalau siapa2 ada bisa2 tumit dan lutut…cer minum kopi ni, hilang la pulak bisanya (itulah kerja asid)…

Kopi ini pun boleh diminum oleh ibu ayah, kanak-kanak, atok nenek, makcik pakcik, pelajar2 universiti.. sesiapa saja boleh mendapat manafaatnya..

Cepat letih? Banyak angin dalam badan? Ada gastrik ? Nak berjaga malam?

Jom cuba KOPI MINERAL.

JADI APA TUNGGU LAGI!!!!



KOPI MINERAL NEUTRALKAN ASID DALAM BADAN:
Perut rasa kenyang
 Turunkan paras gula
 Turunkan tekanan darah
 Lancarkan sistem perkumuhan
 Turunkan berat badan
♡ Hilangkan gastrik dan kembung perut

 Bagi peminum2 kopi tegar, Kopi mineral memang mabelesss.. Cukup rasa!!Kalau anda rasa2 nak demam..tengah berdedar2 panas tu, minum 1 cawan kopi mineral panas… dlm setengah jam berpeluh2 then insyaAllah beransur2 lega..


KEBERKESANAN:
 Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
 Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
 Menghilang-Melegakan tekanan.

CARA PENGAMBILAN:
Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.




TESTIMONI
















































































































































HARGA 1 KOTAK 20 SACHET X 12G
1 KOTAK RM26.50 (SM) RM27.50 (SS)
+ KOS POS RM6 (SM) RM9 (SS)


Nak daftar keahlian?
Nak order?
sms/whatsupp MC ke 017-9795214
EMAIL :ummi_aisy82@yahoo.com